25.4 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Окръжен съд Бургас одобри споразумение на двама подсъдими по дело за разпространение на наркотици

Окръжен съд Бургас одобри днес сключеното между Окръжна прокуратура Бургас и Кирил Джабаров и Галина Сивилева споразумение за решаване на наказателното дело срещу тях. С него на Джабаров е наложено наказание 1 година и 5 месеца лишаване от свобода при строг режим. Сивилева получи условно наказание 2 години и 10 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.

наркотици  Със споразумението Джабаров се признава за виновен в извършването на четири престъпления. На 30.07.2012 г., в къща в гр. Бургас, в съучастие със Сивилева, действайки в качеството на извършител, без необходимото надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите и Наредбата за условията и реда за разрешаване на дейностите по него, държал с цел разпространение 1,591 гр. хероин на стойност 79,55 лв. В периода от март до 10.04.2012 г., в гр. Бургас, в съучастие с другата подсъдима, действайки в качеството на извършител, набрал свидетел по делото, като я убедил да бъде доброволно отведена в обитаваната от тях къща, и я приел с цел да бъде използвана за развратни действия. В периода от 2009 г. до края на месец юли 2012 г., в същата къща в гр. Бургас сам и в съучастие със Сивилева, действайки в качеството на извършител, при условията на продължавано престъпление, подпомогнал 4 свидетели и други неизвестни лица, към употребата на наркотични вещества.

В периода от 2009 г. до края на месец юли 2012 г. в къщата гр. Бургас Джабаров системно предоставял помещения на различни лица за употреба на наркотични вещества и организирал употреба им.

Сивилева се признава за виновна в извършване на три престъпления в периода от 28.07.2012 г. до 30.07.2012 г. Сама и в съучастие с Джабаров, действайки в качеството на извършител, без надлежно разрешително държала високорисково наркотично вещество с цел разпространение и разпространила на едно лице чрез посредствено извършителство. На 28.07.2012 г. пред Затвора Бургас тя предала на друго лице чанта с дрехи и храна, в която в хляб е бил скрил хероин, предназначени за лицето, и по този начин разпространила 0,061 грама хероин на стойност 3,05 лв. На 30.07.2012 г. в къща гр. Бургас, в съучастие с Джабаров, действайки в качеството на извършител, държала с цел разпространение 1,591 гр. хероин на стойност 79,55 лв. В периода от месец март до 10.04.2012 г., в гр. Бургас, в съучастие като съизвършител с Джабаров, набрала свидетелка по делото, като я убедила да бъде доброволно отведена в обитаваната от тях къща с цел да бъде използвана за развратни действия.

В периода от 2009 г. до края на м. юли 2012 г., в къщата в гр. Бургас, в условията на продължавано престъпление, в съучастие с Джабаров, действайки в качеството на извършител, подпомогнала множество лица към употребата на наркотични вещества – хероин.

Пресцентърът уточнява, че съдебният процес срещу Джабаров и Сивилева започна през миналата година и бе отлаган поради неявяване на поисканите от страните свидетели. В съдебната зала днес съдът докладва писмо на ОД на МВР Бургас, което удостоверява, че продължават издирвателните мероприятия, но не е установено местонахождението на двама свидетели. След това представителят на държавното обвинение заяви, че подсъдимите и техните защитници са заявили готовност да сключат споразумение с прокуратурата като се признаят за виновни.

Окръжен съд Бургас установи, че Джабаров и Сивилева се признават за виновни в деянията, за които са подсъдими. Те доброволно са подписали споразумението с Окръжна прокуратура Бургас, и предложеното това споразумение отговаря на изискванията на закона и морала. Съдебният състав одобри споразумението, което веднага влиза в сила и не подлежи на обжалване и протест.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук