13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Окръжен съд – Бургас оправда двама бизнесмени по обвинения за данъчно престъпление

Окръжен съд – Бургас призна Петко Чонтов и Недялко Кацаров за невинни и ги оправда по повдигнатите им от Окръжна прокуратура – Бургас обвинения за това, че в качеството си на управляващи и представляващи „Корект Строй Партнерс” ООД гр. Бургас, в съучастие като съизвършители, са избегнали установяването и плащането на данъчни задължения в размер на 37 901,08 лв. данък добавена стойност по ЗДДС, дължими от „Корект строй партнерс” ООД.съд

Държавното обвинение е посочило, че в нарушение на чл. 118 ЗДДС, те не са издали 14 броя фискални касови бонове от електронен касов апарат с фискална памет за получени в брой парични суми от 8 лица- купувачи на апартаменти в жилищна сграда в квартал „Меден рудник“ в гр. Бургас.

В обвинителния акт е визирано, че са осъществили счетоводство в нарушение на счетоводното законодателство, като в периода от 01.10.2008 г. до 14.10.2008 г. те не подали заявление за регистрация на „Корект строй партнерс“ ООД гр. Бургас по чл. 96 от ЗДДС и не начислили дължимия данък добавена стойност.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук