13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Окръжен съд – Бургас остави в ареста разследван за фалшиви банкноти

Окръжен съд – Бургас не уважи жалбата на Димитър Георгиев да бъде изменена наложената му мярка за неотклонение задържане под стража. Срещу него се води досъдебно производство за това, че на 10 април  в с. Черни връх направил опит да изготви неистински парични знаци с курс в Република България като общия брой е 64 броя с номинал 10 лв. На 15 април Окръжен съд – Бургас взе спрямо него най-тежката мярка за неотклонение.

париГеоргиев моли да бъде изменена мярката за процесуална принуда като посочва, че е в тежко здравословно състояние. Той заяви пред съда, че е съдействал на разследващите, няма намерение да им пречи, нито да се укрива. Той съжалявал за извършеното и иска да бъде поставен под домашен арест.

Неговият адвокат пледира днес, че специфичното му заболяване не позволява изтърпяване на мярка за неотклонение в Следствения арест, където условията са по-неблагоприятни от тези в затвора. Това затруднявало режима му на живот и хранене. Защитникът заяви също, че фалшифицираните парични знаци са с дилетантско изпълнени, с много ниско качество.

Представителят на държавното обвинение се противопостави на искането, тъй като смята, че и към настоящия момент съществува реална опасност той да се укрие или да извърши престъпление. Прокурорът посочи, че се очаква резултат от дактилоскопна експертиза и предстои следващата седмица делото срещу Георгиев да бъде внесено в Окръжен съд – Бургас.

Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Бургас.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук