12.1 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Окръжен съд – Бургас отказа да измени мярката за неотклонение на задържан за грабеж

Окръжен съд – Бургас не уважи жалбата на Христо Стоянов и неговия защитник да бъде изменена наложената му мярка за неотклонение задържане под стража в по-лека. Съдът указа на Началника на Затвора – Бургас да предприеме необходимото, за да се приведе обвиняемият за лечение в затворническа болница.

Съдебна палата Бургас

Стоянов е привлечен като обвиняем за грабеж и блудство, извършени на 31.07.2014 г. Той е задържан под стража с определение на Окръжен съд – Бургас от 22.08.2014 г. На 29.11.2014  г. съдът разгледа негова жалба, с която се иска изменение на мярката за неотклонение по здравословни причини. Съдът допусна да бъде изготвена съдебно-медицинска експертиза, която да установи, дали необходимото му лечение може да бъде осъществено в условията на местата за лишаване от свобода.

Днес Окръжен съд – Бургас изслуша заключението на вещите лица. Според тях Стоянов се нуждае от активно лечение в болнични условия, където трябва да му се направи и допълнителна диагностика. Това можело да стане и в затворническа болница.

Представителят на Окръжна прокуратура – Бургас пледира да бъде потвърдена мярката за неотклонение. Той заяви, че разследването срещу Стоянов е приключило и било доказано неговото авторство на деянията, за които е привлечен да отговаря. Прокурорът посочи, че заболяванията му датират от далечен период и лечението им е възможно в Затворническа болница в гр. София.

Защитникът на обвиняемия поиска мярката за неотклонение да бъде изменена в парична гаранция или подписка, предвид здравословното му състояние. Пълномощникът се позова на заключението на съдебно-медицинската експертиза и коментира, че необходимото лечение не може да бъде осъществено в Затворническата болница.

Стоянов обясни, че е пребивавал в Затворническа болница в София, но там не му оказвали необходимото лечение. Той твърди, че не е извършил престъпленията, за които е обвиняем и обещава да се явява при призоваване. Окръжен съд – Бургас намери искането за изменение на мярката за неотклонение за неоснователно и го отхвърли. Определението може да бъде обжалвано, като евентуалната жалба ще бъде разгледана от Апелативен съд – Бургас на 21.11.2014 г.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук