14.3 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Окръжен съд – Бургас отложи дело за причиняване на смърт при катастрофа

Окръжен съд Бургас днес не даде ход на наказателно дело срещу Петър Филипов за непредпазливо причиняване на смърт при автомобилна катастрофа. Констатирано бе, че не е изтекъл изискуемият от закона седем дневен срок за връчване на копие от обвинителния акт преди първото съдебно заседание, за да може подсъдимият да се запознае с обвинението и да организира защитата си. Филипов е получил обвинителния акт на 14.04.2015 г. чрез своята съпруга.

съд БургасТой е обвинен в това, че на 01.06.2013 год. в около 01.00 ч. в Община Несебър, гр. Несебър на прав участък от пътно двулентово платно, свързващо с. Равда – гр. Несебър, пред хотели „Соул Несебър палас” и „Соул Несебър бей”, движейки се в посока с. Равда – гр. Несебър при управление на лек автомобил ”Ауди S8” нарушил правилата за движение по пътищата, допуснал пътно транспортно произшествие с движещия се в насрещното движение автомобил „Сеат Ибиза” с водач 45-годишна жена, и по непредпазливост причинил смъртта й. Според обвинителния акт деянието е извършено в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда промила, а именно 1,80 /едно цяло и осемдесет на хиляда/, установено по надлежния ред с химическа експертиза.

Съдът определи делото да бъде разгледано утре с цел да бъдат запазени процесуалните права на подсъдимия. Съдебният състав обърна внимание, че Филипов е потърсен многократно на посочения от него адрес, за да му бъде връчено в срок копие от обвинителния акт. Всички свидетели и вещи лица, които се явиха днес бяха призовани отново за утрешното съдебно заседание.

Като частен обвинител в процеса бе конституирана дъщерята на пострадалата. Тя не пожела да предяви граждански иск за причинени неимуществени вреди.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук