9.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Окръжен съд Бургас отложи дело за отвличане и заплаха с убийство

Окръжен съд Бургас не даде ход на наказателно дело за отвличане и заплашване, и отложи процеса за 14 и 15 октомври. Обвиняеми по делото са Данаил Димитров и Митко Димитров. Според обвинителния акт на 26.12.2013 год. в с. Ново Паничарево, обл. Бургас, в съучастие като съизвършители, двамата мъже отвлекли мъж от същото село. Те използвали за това сила, като го вкарали насила в лек автомобил „Фолксваген – Голф 3″. Деянието е извършено от двамата по особено мъчителен и опасен за здравето на отвлечения начин. Подсъдимият Митко Димитров е отправил закани към пострадалия с убийство, изричайки думите „тази вечер ще го убием“. При извършването на деянието другият подсъдим Данаил Димитров е бил въоръжен с нож.

Делото ще се гледа за втори път от Бургаския окръжен съд, след като Апелативен съд Бургас отмени присъда, с която двама подсъдими бяха признати за невиновни и върна делото за ново разглеждане от друг състав на настоящия съд, поради допуснати процесуални нарушения.

Причина за отлагането е отказ от страна на съда да конституира пострадалото лице като частен обвинител в процеса. Съдебният състав намери молбата на пострадалия за недопустима. С оглед на законовите сроковете, които преклудират тази възможност, молбата не бе уважена. Установено е, че при предходното разглеждане на делото, пострадалият не е бил конституиран като такъв и така е загубил правото си на страна при повторното разглеждане на делото пред първоинстанционния съд. Предвид 7-дневния срок за обжалване на определението на съда, с което е отказано на пострадалия да бъде конституиран като частен обвинител, Бургаският окръжен съд отложи процеса, за да се произнесе въззивната инстанция относно неговата законосъобразност. Делото е насрочено за 14 и 15 октомври от 9.30 часа.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук