18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Окръжен съд – Бургас потвърди ареста на трима разследвани за измама с мнима колетна пратка

Окръжен съд – Бургас потвърди наложената на Мартин Димитров, Йордан Александров и Красимир Борисов мярка за неотклонение задържане под стража. Те са разследвани по обвинение в измама, извършена от Александров и Борисов при условията на опасен рецидив, а от Димитров при условията на повторност.

съд    Александров е привлечен да отговаря за това, че на 30.04.2014 г. в гр. Бургас, действайки като извършител в съучастие с неустановени по делото лица, и с другите двама обвиняеми като помагачи, с цел да набави за себе си имотна облага е поддържал у бургазлийка заблуждение, че е служител на фирма, чрез която е изпратена от племенника й от Англия пратка с лекарства и сума от 22 000 EUR. За да не се отваря колетът, следвало да се плати екотакса в размер на 1600 EUR. С измамата била причинена имотна вреда в размер на 1000 EUR и 1200 лв.

Димитров и Борисов са обвиняеми, че като помагачи умишлено са улеснили Александров при осъществяване на предприетите от него действия за поддържане на заблуждение у пострадалата.

На 19.05.2014 г. Районен съд – Бургас е взел спрямо всеки от тях мярка за неотклонение задържане под стража. Тримата обвиняеми и техните защитници обжалват определението на първоинстанционния съд и молят постановената им мярка за неотклонение да бъде изменена в по-лека.

Окръжен съд – Бургас след като се запозна с исканията и становищата на страните, с атакувания съдебен акт и с доказателствата по делото, потвърди наложената им мярка за неотклонение. Съдът прецени, че въпреки началния етап на разследването, от материалите по него може да бъде направено обосновано предположение, че тримата са автори на деянието, за което са привлечени да отговарят. Миналите им осъждания мотивират съда да приеме, че съществува опасност те да извършат престъпление или да се укрият.

Окръжен съд – Бургас отхвърли искането на задържаните и техните защитници, да бъдат назначени съдебно-медицински експертизи, за да се установи, дали предвид заболявания на обвиняемите, те могат да търпят мярка за неотклонение задържане под стража в Следствения арест. Съдебният състав им указа, че такава експертиза може да бъде поискана и направена в хода на досъдебното производство.

Определението на Окръжен съд – Бургас не подлежи на обжалване и протест.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук