12.1 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Окръжен съд – Бургас разглежда дело за опит за убийство след разправия между компании

Окръжен съд – Бургас даде ход на наказателното дело срещу Валери Александров за опит за убийство. Той е подсъдим по обвинение за това, че на 14 януари 2013 г., около 1.40 ч. в гр. Бургас, е направил опит умишлено да умъртви 39-годишен мъж. Пострадалият е бил прободен с нож в гърдите близо до сърцето и бял дроб, както и в корема.  Двамата се черпели с компаниите си в заведение, но възникнал спор между техните групи. След затварянето на обекта, конфликтът между тях продължил навън.

Днес съдът конституира пострадалия като частен обвинител и граждански ищец и прие за съвместно разглеждане в наказателното дело предявения от него граждански иск за обезщетение на причинени неимуществени вреди в размер на 40 000 лв., ведно със законната лихва.

Съдебният състав изслуша петима от призованите по делото 10 свидетели. Приети бяха три експертизи – две на проби за алкохол на пострадалия и подсъдимия, и съдебно-психиатрична експертиза на Александров.

Окръжен съд – Бургас отложи делото за 29 и 30 януари, когато трябва да бъдат разпитани останалите свидетели и 3 вещи лица.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук