20.4 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Окръжна прокуратура –Бургас предаде на съд Петър Жеков, който уби брат си удряйки го с брадва

Окръжна прокуратура –Бургас предаде на съд Петър Жеков от с.Голям Дервент, общ. Елхово. Той е подсъдим за това, че на 27.06.2016г. около 16.00 ч. в землището на с.Равда, общ.Несебър, чрез нанасяне на удари с брадва в тилната повърхност на шията, умишлено умъртвил Коста П. (негов брат), като убийството е извършено с особена жестокост – престъпление по чл.116, ал.1т.6, предложение последно, вр. чл.115 от НК.

Коста П. и Петър Жеков били братя. Подсъдимият живеел със семейството си в къща в с.Равда, община Несебър, област Бургас, а Коста П. сам в стопанска постройка-тип барака, находяща се в землището на с.Равда в близост до гробищния парк.

На 27.06.2016г. около обяд Коста П. и Петър Жеков отишли с каруца до дома на св. Димитринка Костадинова в с.Равда, на която били обещали да превозят оградната и мрежа. След като натоварили мрежата на каруцата двамата си тръгнали. Отишли в недвижимия имот, където Коста П. живеел.

Около 16.00 часа на 27.06.2016г. двамата още били в имота, пред входа на постройката, която Коста П. обитавал, когато Петър Жеков взел намиращата се там брадва и заставайки странично спрямо брат си започнал да го удря с нея в тилната област на шията. Ударите нанасял с режещата (сечаща) част на брадвата с различна интензивност, при което пръски от кръвта на пострадалия се разпилели както върху входната врата на постройката, така и върху тениската и шапката, които подсъдимият носил към момента. Ударите били смъртоносни. След като преустановил ударите, подсъдимият оставил брадвата в дървена секция, намираща се пред друга постройка в имота, използвана за кошара и си тръгнал, като оставил Коста Петров да лежи по лице в локва кръв около главата.

Подс.Петър Жеков тръгнал в посока с.Равда, като на разстояние от около 130 метра от имота съблякъл жълтата на цвят тениска, с която бил облечен и я хвърлил в тревата, на около три метра от пътя. Продължил към с.Равда гол до кръста.

В с.Равда около 17.00часа той срещнал свой познат св.Димитър Маренов, на който споделил, че е открил брат си да лежи „целия в кървища“ и че някой го е пребил. След това отишъл до намиращия се в близост фризьорския салон, в който работила внучката му св.Елена О. и я помолил да го подстриже. Тогава Петър Жеков, който изглеждал ядосан и разстроен, казал че брат му „бил бит“, след което си тръгнал.

Притеснена за състоянието на Коста П., около 18.00 ч. св.Елена О.се обадила на приятеля си, като споделила за разказаното от Жеков. Тогава приятелят на Елена О., нейната сестра и съпругът й отишли да проверят състоянието на пострадалия. След като стигнали до имота, двамата мъже се насочили към постройката и открили неподвижното му тяло на земята. Тогава те сигнализирали на тел.112.

Междувременно подсъдимият се прибрал в дома си в с.Равда,ул.“Васил Левски“ №10,като споделил със съпругата си,че не издържа на притесненията,които му носил брат му.

На следващия ден бил задържан от органите на реда.

Окръжен съд –Бургас в насрочил заседанието си за 22.02.2017г.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук