13.8 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Окръжна прокуратура –Бургас протестира присъда за убийство

Окръжна прокуратура –Бургас е внесла протест срещу постановената присъда от 11г. и 8м „лишаване от свобода“ спрямо Ремзи Мустафа, който е подсъдим за убийството на възрастен мъж, извършено чрез удари с камък в главата

Окръжна прокуратура –Бургас е внесла протест срещу постановената на 18.11.2016г. присъда от 11г. и 8м. „лишаване от свобода“ спрямо Ремзи Мустафа. Той е признат за виновен в това, че на 10.03.2016год., в местността „Миризливата чешма”, на около 7 километра от гр.Айтос,  умишлено умъртвил Хака Х., нанасяйки му множество удари с камък в областта на главата, в резултат на което  причинил на пострадалия мозъчно сътресение, довело до тежък и необратим мозъчен оток, от който последвала смъртта му, като убийството е извършено с особена жестокост и при условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 116, ал.1, т.6, предложение последно и т.12, предложение първо, вр. чл. 115, вр. чл.29, ал.1, б. ”а” и б. ”б” от НК.

Мустафа е извършил престъплението докато е бил в отпуск, който му е бил даден от Затвора в гр. Варна, където е търпял друго ефективно наказание „лишаване от свобода“.

Окръжна прокуратура –Бургас е протестирала присъдата като явно несправедлива.

Очаква се Апелативен съд-Бургас да насрочи съдебното заседание

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук