14.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Окупираха пункта на „Оборище“. БЧК: Храна ще има за всички /видео/

Отвориха пунктовете за поетапно раздаване на хранителни продукти от БЧК в Бургас. Само в града от помощта ще се възползват близо 3 000 души, а 12 000 са чакащите в областта.  Единственият пункт в центъра на Бургас на улица „Оборище” отвори около обяд с над 100 души пред входа. От БЧК увериха че разполагат с достатъчно количества и храна ще бъде раздадена на всички граждани.

Това е количеството, което получава един човек.  Какво има – захар, ориз, десет пакета брашно, четири кутии вафли, три кутии гювеч, конфитюр от сливи, шест месни консерви – говеждо, компот – две кутии и седем пакета спагети”, каза директорът на БЧК Виолета Радева.

65-годишната Мария Янчева също получава храна от БЧК за трета поредна година. Казва, че ще вземе само част от включените в пакета продукти: „Пюре няма да взема и гювеч няма да взема. Как ще нося? Няма кой да помага. Гювечът май е стар.”

„Абсолютно са годни продуктите за всеки един продукт има сертифиракт за качество. Всеки продукт идва с документи. Контрол осъществява и Българската агенция по безопасност на храните”, обясни отговорникът на пункта Анелия Григорова.

Три месеца. За толкова ще стигнат, казва Мария. Тя взе консервите с гювеч от пункта на „Оборище”, но ги подари на чакащите отвън роми. Кампанията за раздаване на храни от Европейския фонд за подпомагане ще продължи до средата на март. Дотогава от БЧК ще събират и мнение за това какви продукти да бъдат включени в пакетите през следващия период. От разговорите с граждани към момента става ясно, че олиото е най-търсено.

„В следващия транш на останалите продукти, които имаме да разпределим, може и да има този вид артикул, но не съм убедена. Не мога да кажа”, каза Радева.

По думите й, предстои включването на още девет продукта в помощния пакет. Пунктовете в Бургаско ще отварят около обяд. Граждани ще се обслужват до 17.30 часа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук