13.2 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Олимпийската шампионка Румяна Нейкова засади кедър в спортната алея на славата в Слънчев бряг

Олимпийската шампионка на България от Пекин Румяна Нейкова и нейният треньор и съпруг Свилен Нейков засадиха атлантически кедър в Алеята на спортната слава в хотелски комплекс „Хризантема“ в Слънчев бряг. Те пожелаха така, както израства дръвчето, да израстват и нови български олимпийски шампиони. Тази алея бе открита с първото засадено дръвче от световната легенда в колоезденето Еди Меркс и досега там присъстваха имената само на чуждестранни спортисти.   rumiana-neikova.jpg   Румяна и Свилен Нейкови, заедно с двамата си синове- 2-годишният Марио и 7-годишният Емил, са на възстановителна почивка в хотелски комплекс „Хризантема“ в Слънчев бряг по покана на хотела.

      Това е първата ни истинска почивка от много години насам и се чувстваме чудесно, мястото и условията са страхотни, сподели Румяна Нейкова. Тя уточни, че между плажа и ваканционния отдих, продължава да поддържа форма във фитнесзалата на хотелския комплекс. „Не можах да гледам закриването на олимпиадата, бях на плажа“-призна с усмивка шампионката на импровизиран брифинг вчера във фоаето на хотел „Хризантема“ с местни журналисти и спортни фенове, които бяха узнали за местопребиваването на шампионката и пристигнаха да я поздравят.

      „Приятно сме изненадани,че дори между множеството чужденци, хората навсякъде ни разпознават и ни поздравяват, всички са много мили с нас и ни карат да се чувстваме щастливи. Изключително топло ни посрещнаха в хотел „Хризантема“ и тук разполагаме с пълни условия за възстановителна почивка“- казаха Румяна и Свилен.  Те уточниха, че тази едноседмична почивка е единственият отдих, който са си позволили. Предстои участието на Румяна в Европейското първенство в Атина от 19 септември, където тя ще се състезава в двойка скул.

      „Имайки предвид натоварената програма на шампионското семейство, постарахме се да им предоставим пълен релакс като истински туристи, без да им отнемаме никакво време с  допълнителни ангажименти или официални срещи“-отбеляза изпълнителният директор на „Слънчев бряг хотел холдингс“ АД Пейко Янков, който е общински съветник и член на Комисията по туризъм и спорт в Общински съвет Несебър.

      „ Всеки един от нас спортистите даде максималното от себе си на тази олиппиада. Считам, че трябва да сме доволни от българското представяне. Такова, каквото е състоянието и стандарта на държавата ни, такова е състоянието и на

 българския спорт. Класирането не може да бъде по-различно от реалните възможности на България“- с тези думи Румяна Нейкова изрази своето мнение за представянето на олимпийския ни отбор в Пекин. „Географията на спорта се разширява страхотно, вече много повече страни участват в олимпиадата и този факт, трябва да се отчита от всички“-допълни Свилен Нейков.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук