31.5 C
Бургас
понеделник, юни 17, 2024

Олимпийският огън в Бургас

По повод честването на Международния олимпийски ден – 23 юни, днес символично ще бъде пренесен олимпийският огън в Европейския град на спорта за 2015 г. – Бургас.плаж Бургас

Шествието под наслов „Обединени срещу допинга и дрогата чрез спорта“, ще започне от 16:00 часа от паметника „Альоша“, като първият факлоносец ще извърви своя път по предварително избрания маршрут – паметник „Альоша“, улица „Александровска“ – до сградата на Община Бургас.

Огънят ще бъде съпроводен от спортисти, спортни деятели, представители на спортни клубове, училища, доброволци – шампионите по футбол на ученическите игри от гимназия ГПАЕ „Гео Милев“, ученици от ОУ „Васил Априлов“, доброволци от Общински съвет по наркотични вещества и Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, със специалното участие на представители от спортен клуб „Параспорт“, спортен клуб „Акулите“, плувен клуб „Започни да плуваш“ и ПК „Бриз“.
По същото време на площад „Атанас Сиреков“ /пред Общината/ бургазлии и гости на града ще станат свидетели на атрактивна демонстрация на китайското бойно изкуство ушу от състезатели на спортен клуб „Бей Син – Бургас“, както и на танцов спектакъл „Дишам“ на хора с увреждания от сдружение „Социален център“ Бургас.
Събитието се организира от Община Бургас, отдел „Спорт, превенции и младежки дейности“ и Българския олимпийски комитет, със съдействието на Младежки културен център, спортен клуб „Параспорт“, Общински съвет по наркотични вещества и Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук