9.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Омбудсманът Мая Манолова организира среща по проблемите на велосипедистите

Омбудсманът Мая Манолова организира утре, 9 март 2017 г., от 11.00 часа в сградата на институцията работна среща, на която ще бъдат обсъдени предложения за законови промени и спешни мерки за осигуряване на безопасна среда и условия за любителите велосипедисти, както и за професионално практикуващите колоездене.

Повод за срещата е и сигналът до омбудсмана от членовете на клуб „Велосипеди“, в който сезираха Манолова за трагичния инцидент, при който загина един от най-добрите български колоездачи у нас Мартин Гачев. Той бе пометен от тир на главен път 1-8. Колоездачите настояват за разумно поведение от всеки шофьор и прилагане цялата строгост на закона от страна на органите, отговорни за спазването му.

Поканени да участват в срещата са Министерството на вътрешните работи, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, Министерството на туризма, КАТ, Български колоездачен съюз, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Национална спортна база, Столична община, сдружения на колоездачи и др.

През 2015 г. у нас са станали 428 произшествия с колоездачи. При тях 410 са ранени, а 29 са загинали. През 2016-а катастрофите с велосипедисти са 394, загиналите – 33, а ранените – 369 души.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук