14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Омбудсманът моли за съдействие Лиляна Павлова. Семейство от Синеморец може да остане без дом

Семейство от Синеморец е на път да остане без дом заради съдебно решение. За този случай информира общественият посредник Таню Атанасов. Омбудсманът моли за съдействие българските власти за защита на единственото жилище на Мавруда Иванова от предстоящо събаряне, наложено с решение на съда. Той е изпратил и писмо до министър Лиляна Павлова.Багер
Възрастното семейство построило нова едноетажна жилищна сграда на мястото на старата. Строителството обаче било започнало и завършило без изготвяне и одобряване на инвестиционни проекти и без да е получено строително разрешение. Според вещите лица новата сграда била „изцяло на мястото на старите съществуващи паянтови сгради“. Едва през 2011 г., или 6 – 7 години след строежа, служители на Община Царево са съставили констативен протокол за извършена проверка, очевидно по жалба.

„Моята позиция е, че решението на съда и действията на администрацията са законосъобразни, но това не ги прави справедливи. Не приемам държавата и общините да прилагат силата на закона единствено и само срещу беззащитните и обикновени български граждани, а да подминават с мълчание или да покриват със забрава и безконечни процедурни хватки, престъпленията на недосегаемите „герои“ на прехода“. За мен, събарянето на единственото жилище на български гражданин е по-голямо престъпление от незаконното му изграждане с мълчаливото съгласие на местните и държавни власти“, споделя Атанасов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук