20.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Омбудсманът патрон на фестивал за хора с увреждания в Поморие/снимки/

В Поморие ще се проведе 9-то издание на Музикалния фестивал за хора с физически увреждания. Тази година той е под патронажа на омбудсмана на България Константин Пенчев, със съдействието на Община Поморие. Музикалният форум се организира от Фондация „Сила за живот”. В двете фестивални вечери на 29 и 30 август ще участват около 90 талантливи изпълнители, като първата вечер е посветена на фолклора, а втората на поп музиката.

ombudsman i orhan murad„Патрон на фестивала не значи само да присъстваш на събитието и да си сложиш името си, а и да се бориш за в бъдеще това добро дело да продължи и фестивалът да има и своето 10-то издание. Държавата трябва да поеме своите към тези хора, защото има Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания, но у нас за тях не е направено почти нищо. Всички хора, независимо дали са здрави или с увреждания, трябва да получават равни права да изразяват своите възможности. Фондация „Сила за живот” прави този фестивал сама, само с подкрепата на Община Поморие, но аз съм гарант, че от тук нататък и държавата ще помага”, каза Константин Пенчев.

Pomorie kmet i ombudsamКметът на Поморие Иван Алексиев допълни, че финансовата криза е най- малката беда на обществото ни, защото по-страшна е кризата на ценности и липсата на усмивка. „Най-ценното е, че тези хора имат сцена и ще могат да почувстват тръпката на аплодисментите в залата. Участниците във фестивала са доказателство, че когато духът е силен може да се постигне всичко”, каза Алексиев. Той благодари на присъстващите медии, защото в това събитие няма нито сензация, нито новина, но има едно добро дело, което трябва да бъде показано.хора с увреждания, инвалиди

Pomorie hora s uvrejdaniq momichetaФестивалът се провежда със специалното участие на Орхан Мурад. Ще участват и двете талантливи момичета Илона Калчева, която е стипендиант на Фондация „Сила за живот” и Богдана Петрова.

Pomorie hora s uvrejdaniq

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук