9.9 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Опасни температури и днес

„Жълт“ код за опасно високи температури в Бургаско е обявен и през днешния ден, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология при Българската академия на науките. Очакваните максимални температури по Черноморското крайбрежие ще са в интервала 32 – 34 градуса. Явленията са потенциално опасни, алармират синоптиците.

Препоръчително е да приемаме повече течности, да излизаме само при необходимост с дрехи в светли тонове. Не се препоръчва продължително плажуване. Температурата на морската вода е около 25 градуса. Вълнението на морето е слабо  1 – 2 бала. Привечер и през нощта ще се развие купесто-дъждовна облачност. Ще превали и прегърми за кратко. По-интензивни валежи се очакват по северното крайбрежие. Вятърът ще остане слаб.

По данни на НИМ, температурите ще се задържат високи до края на седмицата. В началото на следващата се очаква леко захлаждане. Обявена е и висока степен на пожароопасност в Бургаско. В части от Странджа опасността от възникване на пожари е много висока.

Отговорните институции съветват да бъдем особено внимателни, когато боравим с огън. Не е препоръчително да оставяме огнища без надзор, при силен вятър. Забранено остава и паленето на огън в защитените горски територии.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук