11 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Опасност от нова трагедия! Трети месец капак на лампа виси в тунел на магистрала „Тракия”

Опасен капак на осветително тяло виси от три месеца в тунел на магистрала „Тракия”. Пред камерата на Нова телевизия Борислав Тасев разказа, че още през ноември се обадил на тел. 112, за да предупреди за опасността.

Никой обаче не взел мерки. Той минал през тунел „Ечемишка” само 10 минути след инцидента, при който загина жена. Става въпрос за тунела „Траянови врата“ на магистрала „Тракия” и опасността отново е в осветителните тела, уточнява Тасев.

„Обадих се още през ноември, за да предупредя за опасността, но две седмици по-късно пак видях опасния капак и отново сигнализирах на тел. 112. Резултат пак няма“, разказва Борислав.

Председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов пък заяви в „Здравей, България“, че тези, които твърдят, че случилото се в тунел „Ечемишка” е случайно, трябва да си подадат оставката.

По думите му се тича след събитията. „Преди две години говорихме за първия тунел. След това стана катастрофа и го затвориха. Тук е същото нещо”, заяви Иванов. Според него ще се скрие какво е установила проверката.

Експертът съобщи, че по закон трябва да има човек, който да отговаря за този тунел, да прави регулярни проверки на състоянието му и да вписва всичко в паспорта на съоръжението.

„Институциите трябва да бъдат наказани според Закона за движение по пътищата. Този, които не е дал предписания за състоянието на тунела, трябва да се покаже и да даде обяснение пред обществото”, каза още Йонко Иванов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук