16.5 C
Бургас
четвъртък, май 16, 2024

Опашки пред КАТ-Бургас за пререгистрация на газовите уредби

За огромни опашки от чакащи хора пред гишетата на КАТ – Бургас, съобщават читатели на zonaburgas. Предвидливите  граждани са решили да не чакат крайните срокове за подмяна на талоните на автомобили с интервенции в горивните системи.

Дори и след официално съобщение, което беше разпространено от Министерството на вътрешните работи, че не е задължително талоните на колите с газови уредби  да се сменят преди месец март догодина, от КАТ Бургас все още продължават рекета  на българските граждани и администрацията и началниците продължават да си правят своеволия, жалват се бургазлии.

„В социалните мрежи бе пусната информация, че ще има санкции за хората, които не са подменили талоните си до месец март 2014 година. Ние опровергахме тази информация и обяснихме, че всъщност  това няма значение за тези, които са в заварено положение с газовите уредби”, обясни от своя страна говорителят на бургаската полиция, Цветелина Рандева . По думите й, служителите в КАТ вземат такси за смяна на талоните, което е по закон. Тя обясни, че не е необходимо да бързаме с подмяната на големия талон, в който трябва да се впише, че колата върви с газ и бензин и имаме монтирана газова уредба.

Отново публикуваме съобщението, изпратено ни от Областната дирекция на МВР  преди дни:

„На гражданите, монтирали газови уредби на автомобилите си преди 2 март 2014 година, не се налага подмяна на свидетелството за регистрация на МПС . Те няма да бъдат санкционирани от органите на пътна полиция за направено изменение в конструкцията на превозното средство. Гражданите, на които не е отразена газовата уредба в талона за регистрация на превозното средство да съхраняват документите за монтажа на уредбата и при извършване на последваща пререгистрация на автомобила да ги предоставят за отразяване в талона. Проверката на монтирана газова уредба е част от проверката на цялото МПС  по време на периодичния технически преглед. Новите изисквания, които влизат в сила след 2 март 2014 година касаят само гражданите, които тепърва ще оборудват автомобилите си с газова уредба след тази дата.”

Опашки от притеснени шофьори се извиха и пред гишета на КАТ в Пловдив, Варна и други градове на страната. Причина за напрежението е наредба на транспортното министерство, в която се въвеждат изисквания за регистрация на автомобили, които се движат с метанови и газови уредби.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук