14.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Оперативното дежурство към дирекция „Вътрешна сигурност”

С промени в Правилника за устройството и дейността на МВР функциите по поддържане на непрекъснато оперативно дежурство и осигуряване на взаимодействието между съответните звена в структурите на ведомството и на другите органи на централната изпълнителна власт преминават към дирекция „Вътрешна сигурност”. От началото на месец февруари тази дейност беше прехвърлена на Главна дирекция „Национална полиция”.

Мотивът за предложението на министъра на вътрешните работи е, че преминаването на дейността по оперативно дежурство за обезпечаване на цялото министерство към една от главните дирекции създава сложна система за оперативно реагиране и предаване на информацията.

Освен това нарушава йерархичната равнопоставеност между главните дирекции, всяка от които е със специална компетентност. Предвид общата компетентност на министъра на вътрешните работи, предложението е функциите по оперативното дежурство да се изпълняват от дирекция, която е на пряко подчинение на министъра, каквато е „Вътрешна сигурност”. Промяната ще позволи осигуряване на процес на ефективна координация на дейността.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук