11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Описват жилището на жена нарекла кмет „диктатор“

Диляна Маркосян, която нарече кмета на врачанското село с. Синьо бърдо „диктатор”, а той я осъди, сега ще трябва да плати висока цена. Днес държавен съдебен изпълнител ще дойде да опише жилището на семейството.

Историята започва още през 2013 г., когато Маркосян се опитва да отвоюва открадната наследствена земя в землището на село Синьо бърдо. Открадва я фирма фантом, не без участието на длъжностни лица. Тя печели делото за тази земя от 18 декара.

В същото време покойният вече бивш кмет на с. Синьо бърдо завежда дело за клевета. Делото продължават наследниците му и го печелят в съда.

Сумата е 5000 лв. обезщетение, после тя нараства със съдебните такси, с лихвите – на 11 000, сега на 17 000 и така се стига до днешния ден, в който семейството ще остане без жилище.

Диляна Маркосян каза пред камерата на bTV – абсурдна е ситуацията. В разговор с покойния кмет на селото той лично я е насърчил да отиде в прокуратурата в Мездра и да подаде жалба.

За действието на въпросните баби – майка й и леля й, какво са направили, знаят само неговата служителка. Кметът не е бил вътре и не знае защо въпросът е станал верен спорен сега.

Маркосян отишла в прокуратурата в Мездра и е подала жалба. Когато кметът е отишъл на първото дело, става ясно, че той е бил лично, когато бабите са положили подпис под пълномощно, за да продадат земята на въпросната фирма фантом.

Започнали са делата. Тя нарекла е кмета „диктатор”, защото според нея в тези времена всеки един управляващ малко или много така управлява. Според нея това е властническа титла и няма нищо обидно в тези думи. Тя е била провокирана от негово изказване. Кметът е бил свален по Закона за конфликт на интереси.

Диляна Маркосян печели битката за земята в съда през 2014 г.

Експерт графолог в София доказва, че документите не са валидни. По въпросното дело – решение за нищожност на акта за покупко-продажбата на земята, експерт от Софийски градски съд доказва, че подписите не са на нейната майка, обясни потърпевшата./ monitor.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук