14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Опозицията в Бургас поиска да отпадне такса „синя зона“ за живеещите в центъра

Общинският съвет в Бургас отхвърли с 25 гласа  предложението на националистите от НФСБ да отпадне таксата за „сина зона”, която плащат  собственици на автомобили, живеещи в центъра на Бургас. От НФСБ поискаха  промяна на Наредбата за опазване на обществения ред в Бургас и отпадането на таксата от 3.60 с ДДС на месец. Основните аргументи за искането бяха, че стикерът, който получават живеещите в центъра, не им гарантира място за паркиране  в близост до жилището им.

Паркоместата често са заети и жителите в обхвата на „синята зона” плащат за вид услуга, която не им се гарантира.

Според националистите тази наредба е дискриминационна, защото живеещите в центъра са принудени да плащат, за да паркират пред дома си за разлика от другите жители на Бургас. Заплащането на стикер за  „синя зона” се явявало вид данъчно задължение, каквото било и становището на Омбудсмана на Републиката.

От групата на НФСБ поискаха още да отпадне и таксата за заплащане на „синя зона” и от собственици на офиси и търговски обекти  в ЦГЧ. Според националистите това е „допълнително бреме за бизнеса   в условията на икономическа криза”.

Докладната обаче беше отхвърлена от мнозинството от ГЕРБ.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук