13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Опозицията в Бургас поиска оставката на Снежина Маджарова, сравни я с Пиночет

Опозицията в Бургас поиска оставката на председателя на местния парламент Снежина Маджарова. На съвместна пресконференция представители на НФСБ, БСП и СЕК обвиниха Маджарова във „фашизъм” и в тенденциозно налагане на наказания на съветници от опозицията. Напрежението ескалира, след като полиция изведе вчера от залата съветника от НФСБ Валентин Касабов. Той заяви днес, че никога не се е чувствал толкова обиден и унижен в живота си и снощи е вдигнал кръвно.

Касабов каза още, че очаква да му изпратят и мутри. „Опозицията използва целия репресивен апарат срещу опозицията в общинския съвет”, оплакаха се съветниците.

Председателят на БСП Бургас Павел Маринов заяви, че управляващите са свалили маската си и се е видяло какво стои зад нея. „Кому е нужна тази демонстрация на сила. С този цирк в общински съвет всъщност се отклонява вниманието от истинските проблеми на Бургас, като липсата на работи место и спирането на големи инвестиционни проекти. Нито една обществена поръчка не се печели от бургаска фирма. Спрени са проектите „Супер Бургас” и изграждането на контейнерния терминал”, каза Маринов.

Георги Манев от СЕК заяви, че ГЕРБ „преяжда с власт” и призова кмета Димитър Николов да не се държи като „ощипана мома”, а да вкара общинската структура на герберите  в ред.  

Опозицията сравни Снежина Маджарова с Пиночет и поиска предсрочно прекратяване на пълномощията й, което може да стане на извънредна сесия с повече от половината от гласовете на съветниците.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук