12.6 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Неотложни мерки за борба с миграционния натиск

Министерският съвет прие Решение за неотложни мерки във връзка с миграционния натиск по границата на Република България. Решението предвижда продължаване на поетапното изграждане на инженерното съоръжение от възпрепятстващ тип по южната граница на страната. В срок до 30 януари МВР трябва да изготви задание за проектиране на инженерното съоръжение от възпрепятстващ тип, като определи приоритетните участъци и срокове за изграждането му.

граница

Министърът на вътрешните работи и министърът на отбраната в срок до 23 януари следва да предложат необходимите изменения и допълнения в подзаконовата нормативна уредба, с които да се гарантира ефективно взаимодействие във връзка с охраната на границата и да се създадат възможности за логистична подкрепа от страна на Министерството на отбраната при осъществяване на охраната и наблюдението на държавната граница от органите на МВР.

Министерството на земеделието и храните ще продължи изграждането на нови и ремонта на съществуващи горски пътища в обхвата на дейност на Югоизточно държавно предприятие. Контролът и координацията по изпълнението на решението са възложени на заместник министър-председателя по координация на европейските политики и институционалните въпроси.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук