17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Определиха ресорите на зам. областните управители в Бургас

Със заповед на областния управител на Бургас Павел Маринов са определени правомощията и ресорите на заместник- областните управители. Евгени Врабчев ще отговаря за провеждане на националната политика на регионално ниво в областта на труда и социалната политика; здравеопазването; образованието и науката; културата.

                                                                                                                                                                                           на снимката: Областният управител Павел Маринов

Ще осъществява  общ контрол върху дейността на Дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост” в Областна администрация гр. Бургас. Ще подпомага координацията между Областен управител и Общините Бургас, Айтос, Карнобат, Малко Търново, Созопол, Приморско и Царево. Под негово ръководство като Председател ще заседават Комисията по заетостта към Областния съвет за регионално развитие, Съвета за тристранно сътрудничество и Областната епизоотична комисията и като Заместник-председател ще участва в работата на Областен съвет за регионално развитие, Областен обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията, Областен съвет по здравословни и безопасни условия на труд, Областен съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси и Обществен съвет за интеграция на хора с увреждания.

Юсеин Мехмед ще отговаря за провеждане на националната политика на регионално ниво в областта на публичните финанси; транспорта, информационните технологии и съобщенията; икономиката,  енергетиката и туризма; околната среда, опазването и използването на водите и земните недра; физическото възпитание, спорта и социалния туризъм. Ще осъществява  общ контрол върху дейността на Дирекция „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността” в Областна администрация гр. Бургас. Ще подпомага координацията между Областен управител и Общините Несебър, Поморие, Руен, Сунгурларе, Камено, Средец. Г-н Мехмед ще председателства междуведомствената Комисия за утвърждаване и съгласуване на транспортни схеми и е определен за Заместник-председател на Областен съвет за регионално развитие, Областна комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи, Областен съвет по сигурност, Областен съвет по енергийна ефективност и Комисията по безопасностт на движението по пътищата за област Бургас.

Двамата съвместно ще работят по осъществяване взаимодействието между съдебната власт и изпълнителната власт; изработване на становища по законопроекти и по проекти на подзаконови нормативни актове; провеждане на националната политика на регионално ниво в областта на регионално развитие и европейско териториално сътрудничество

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук