6.5 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Опростена е голяма сума за топла вода на бургаска пенсионерка

„Топлофикация Бургас“ ще опрости сумата от 400 лв., която получи бургаска пенсионерка за ползването на топла вода, съобщиха от дружеството. След  публикуваната в редица медии  новина за “пенсионерка заплащаща златен кубик вода”- въпросният случай  е разгледан от ръководството. „Въпреки факта, че няма грешка при изчислението на дължимите суми, това е решение в знак на добра воля и осъзнаване затруднената ситуация, в която е попаднала клиентката не по нейна вина“, съобщи Въльо Дучев- изп. директор на дружеството.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                 снимка: Въльо Дучев- изпълнителен директор на „Топлофикация Бургас”

От там припомнят хронологията на събитията. През февруари 2012 „Топлофикация Бургас” получава сигнал за изключително висока сметка /висока цена на кубичен метър битова гореща вода/. Сигналът идва почти едновременно от клиента, получил сметката и от фирмата, извършваща дялово разпределение. Веднага е назначена проверка за състоянието на абонатната станция. Установява се, че действително тази енергия е постъпила в съответната абонатна станция. Абонатна станция е изключена в края на м. февруари, а през следващият месец – март, е направена изравнителна сметка. Тя потвърждава коректността на постъпилата в жилищния блок топлоенергия, станала причина за подадения сигнал.

 

Клиентката подала сигнала се е оказала внезапно една от двата останали абоната в целия вход. Високата сума се дължи не на лично потребеното от нея количество енергия, а от високото количество отдавано от вътрешната инсталация за горещо водоснабдяване, собственост на сградата. Подобни парадокси се получават, когато голяма част от абонатите преминат от централно топлоснабдяване на електрически бойлер, а дяловите вноски на останалите драстично растат. Не се изключват възможности за недобросъвестни злоупотреби от страна на некоректни потребители, които остават за сметка на коректните платци. Топлофикация не може да се намесва в междуетажните отношения на гражданите, те са предмет от компетенцията на други институции.

 

Въпросният случай с бургаската пенсионерка е разгледан от ръководството. Придържайки се към своята социално отговорна политика и проявявайки чисто човешко разбиране, голямата сума ще бъде опростена. Въпреки факта, че няма грешка при изчислението на дължимите суми, това е решение в знак на добра воля и осъзнаване затруднената ситуация, в която е попаднала клиентката не по нейна вина.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук