14.9 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Оранжев и жълт код в цялата страна заради силен вятър и дъжд

Съществена промяна във времето настъпва от днес, предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките /НИМХ при БАН/. Студен атмосферен фронт ще застигне страната. Вятърът от северозапад ще се усили. До края на днешния ден валежите ще обхванат цялата страна. 

времето

Повече дъжд ще има в централните райони на страната. На места във високите полета на Западна България дъждът ще се примесва със сняг. Вятърът в източните райони ще се задържи силен от юг-югоизток и там ще е все още топло и с по-малко валежи. Вечерта от югозапад валежите ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва и намалява. 

Максималните температури ще са от 7-8° в западните райони, до 22-23° в крайните югоизточни райони. Над Черноморието ще преобладава облачно време, главно в следобедните часове с валежи от дъжд. Ще духа силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 21° и 23°. 

Оранжев код е обявен в седем области на Централна и Южна България заради интензивни валежи и бурен вятър. Кодът е в сила за областите Ловешка, Благоевградска, Смолянска, Хасковска, Кърджалийска, Габровска и Великотърновска. За останалата част от страната обявеният код е жълт за валежи и силни ветрове. Вероятни са повишения на водните нива почти в цялата страна.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук