13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Орешарски: С откриването на ГКПП- Царево правителството изпълни още един свой ангажимент

 С откриването на митническия пункт в Царево правителството изпълни още един свой ангажимент. Това заяви финансовият министър Пламен Орешарски  и водач на листата на „Коалиция за България“ за бургаски регион при официалното откриване на гранично- пропускателния пункт в морския град. Така след Балчик, Варна и Бургас, Царево става четвъртата българска морска врата на Европа. Пунктът е разкрит със заповед на министъра на финансите от 19 декември 2008 година и ще обслужва най-южното пътническо-яхтено пристанище в България.Откриването бе организирано от община Царево, като кметът на града Петко Арнаудов пръв приветства официалните гости и гражданите.

Митнически пункт Царево е част от структурата на Регионална митническа дирекция-Бургас. Пунктът ще работи в непрекъснат режим. Вече са назначени девет митнически служители, които ще работят на 12-часови смени.

Идеята за разкриване на пътническо-яхтено пристанище в Царево датира от преди повече почти 15 години. През юли 2007 година отново с решение на Министерския съвет пристанището в Царево е прехвърлено безвъзмездно на общинската власт. Със Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България портът е обявен за пристанище с регионално значение. Целта е да се осигури използване на пълния капацитет на пристанището и то да се превърне в един от центровете за развитие на яхтен туризъм у нас.

На официалната церемония днес присъстваха още директорът на Агенция „Митници“ Христо Кулишев, главен комисар Красимир Петров – директор на Главна дирекция „Гранична полиция“, областният лидер на БСП и втори в листата на „Коалиция за България“ Пенко Атанасов. В края на церемонията по официалното откриване на митническия пункт комисар Красимир Петров награди кмета на Царево Петко Арнаудов с пистолет, за помощта, оказана от общината за изграждането на ДНК  лабораторията в Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук