13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Ортопед от Стара Загора е новият прокурист на бургаската болница

 МБАЛ Бургас от днес е с нов прокурист. Това е доц. Стефан Станчев, специалистът по ортопедия и травматология от университетската болница в Стара Загора. Той  оглави най-голямото здравно заведение на държавата в Югоизточна България. Първата среща за деня в графика на доц. Станчев е със завеждащите отделения в МБАЛ-Бургас. „Ще им изложа моите изисквания и насоки за оптимизиране на качеството и икономическите показатели на заведението. Ще засегна темата за необходимостта от по-качествено обслужване на пациентите и възможните начини за подобряване на материалното възнаграждение на целия персонал“, обясни доц. Станчев. mileva-stanchev.jpgТой си е поставил за цел в реални срокове да възстанови името на болницата, като създаде условия за развитие на нови специалности и развитие на утвърдени такива в нея. Докторите ще имат възможност да работят в тясно сътрудничество с техни колеги от университетските болници в страната. От срещата с депутата от ГЕРБ  д-р Галина Милева с доц. Станчев стана ясно, че в управленската програма на прокуриста влиза откриването на отделение за инвазивна функционална кардиология, отделение по спинална хирургия, отделение за сърдечно-съдова хирургия, отделение по изгаряния и пластична хирургия, възстановяване на отделението по съдова хирургия, както и оптимизиране работата на отделението по нефрология и хемодиализа. Ще бъде открит регионален център за работа с болни от СПИН, като МБАЛ-Бургас ще бъде включена в международна програма.

„Още през първата ми седмица тук ще намеря време за да обходя всяко едно отделение за лично запознанство с персонала. С тях заедно ще обсъдим проблемите на всички равнища. Целта е те да бъдат изяснени и да се дадат предложения за решението им отдолу нагоре за да оптимизираме основната дейност на заведението“, каза доц. Станчев и допълни: „Паралелно с това започва одит на всички дейности и документи касаещи консумативи, медикаменти, договори с фирми доставчици и строителни фирми. Ще търсим нарушения по Закона за обществените поръчки, както и установяване на неизгодни сделки за дружеството. Одитът ще се извършва

от две фирми – едната ще бъде международна, а другата ще бъде посочена от Министерството на здравеопазването“.

Доц. Станчев каза още, че сред основните му приоритети ще бъде борбата с корупцията и нерегламентираните плащания, както и устройството на територията на болницата.

„Категорично заставам зад назначението на доц. Стефан Станчев и като народен представител от ПП ГЕРБ ще помагам във всяко едно отношение за възстановяване имиджа на МБАЛ-Бургас и за връщане доверието на пациентите към болницата“, каза д-р Галина Милева.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук