12.6 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Освободиха каналджия срещу 4000 лв. гаранция

Районен съд – Бургас остави без уважение искането на Бургаска районна прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Атанас Джелебов и взе спрямо обвиняемия мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 4 000 лева, които следва да бъдат внесени в срок от 10 дни.

Досъдебното производство срещу Атанас Джелебов е от 15.08.2016 г., за престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1 и т. 4, вр. с ал. 1 от НК, когато обвиняемия е задържан в гр. Бургас от служители на МВР, докато превозвал чужди граждани в лек автомобил.

Джелебов е бил освободен на 16.08.2016 г.

Срещу Атанас Джелебов е повдигнато обвинение, за това, че на 15.08.2016 г., противозаконно подпомогнал на 24 чужденци, част от които ненавършили 16 годишна възраст, да преминават в страната, в нарушение на закона, с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага. Деянието е извършено с моторно превозно средство, лек автомобил. Така повдигнатото срещу Джелебов обвинение, е за тежко умишлено престъпление, по смисъла на чл. 93, т. 7 от НК. За същото се предвижда наказание „Лишаване от свобода“, над пет години.

Бургаският районен съд намира, че събраните до момента доказателства по досъдебното производство са достатъчни, да бъде обосновано предположение, че обвиняемия може да е извършил престъплението, в което е обвинен. В доказателствения материал, събран до настоящия момент обаче, няма никакви доказателства и данни, които да сочат за реална опасност Джелебов да се укрие, с цел да осуети провежданото против него наказателно преследване или да извърши друго престъпление. Съдът отчита, че обвиняемия има постоянен адрес в гр. Бургас, не се е укривал от разследващите органи, дори след като е бил задържан и освободен от служителите на МВР, на 16.08.2016 г., на 19.08.2016 г. той доброволно се е явил, за да бъде привлечен като обвиняем.

Джелебов е с чисто съдебно минало, не е осъждан.

Определението на Бургаския районен съд може да бъде обжалвано или протестирано пред Окръжен съд – Бургас, в тридневен срок.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук