16.5 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Освободиха Тодор Николов, нападнал слепите туристи в Несебър! И той имал увредено зрение /ОБНОВЕНА/

В 20.30 часа днес Тодор Николов излиза на свобода, постановиха районните магистрати в Несебър. Съдът отхвърли искането на прокуратурата за вземането на най-тежката мярка, спрямо 21-годишния несебърлия и уважи искането на защитата. Адвокатът на Николов поиска изготвянето на медицинска експертиза, която да установи „съвместимо ли е здравословното му състояние с условията в ареста“.

Днес стана ясно, че младият мъж, има заболяване на щитовидната жлеза имал и високо кръвно. От представените пред съда медицински документи стана ясно, че Маринов има и увредено зрение вследствие на очно заболяване и нервно-вегетативна дистония. Припомняме, че Тодор Николов има повдигнато обвинение за тежко хулиганство. Ако бъде признат за виновен той може да бъде осъден на до 5 години затвор.

„Аз считам, че установяването на състоянието му можеше да се направи в днешното съдебно заседание. Това дело не е по същество, а е по отношение на задържането, отклонение от начина му на придвижване. Сега ако избяга? Ние всички сме подложени на висок стрес, имаме високо кръвно и страдаме от някакви заболявани. Какво означава това, че не трябва да ходим на работа ли. В 23.00 часа ще се прибере в къщи“, коментира решението на съда прокурор Радост Бошнакова.

Според прокуратурата, студентът, шофирал лека кола „Мерцедес“ е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Блъснал незряща пешеходка (51- годишна гражданка на Република Словакия) и излязъл от управлявания от него автомобил, след което нанесъл удар с лявата си ръка в областта на лицето на друг пешеходец (57- годишна гражданка на Република Словакия), като скочил в движение и оставил без непрекъснат контрол при включен двигател управлявания от него автомобил.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук