11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Осем часа и половина е продължила операцията на Митьо Очите, състоянието му е критично (видео)

Димитър Желязков е прострелян с пет куршума. Това съобщи директорът на бургаската болница д-р Георги Матев. Състоянието му остава критично, все още има опасност за живота му. Операцията на несебърския наркобос е продължила осем часа и половина. Засегнати са жизненоважни органи, Желязков е с тежка кръвозагуба.

„Засегнати са три органи и системи, което от своя страна по медицински стандарт е изключително тежка телесна травма с опасност за живота. Състоянието е тежко на базата на засягане на бял дроб , засягане на корем, засягане на пикочен мехур , засягане на крайник”.

Четири от куршумите са извадени, петият е все още в тялото на Митьо Очите.

„Той не е до такава степен опасен за здравето на пациента и едва ли ще предизвика някакви усложнения”.

Състоянието на простреляния бодигард на Желязков е стабилно и животът му е вън от опасност. Той е прострелян в долен крайник. Вторият убит телохранител на Митьо Очите е около 40 годишен. От полицията все още отказват информация за самоличността му. По непотвърдена информация той е прострелян с три куршума в гърба.

До момента има седем души арестувани след снощната стрелба в заведения в центъра на Слънчев бряг . Главният секретар на МВР Георги Костов заяви, че стрелбата е била заради спор за паркомясто, а не заради рекет или преразпределение на пазара на дрога в курорта. За момента е ясно, че Желязков е влязъл в заведението с бригадата си от 30 човека, но е бил посрещнат от по-малка група, която обаче е била въоръжена с огнестрелно оръжие.

Очаква се по-късно днес прокуратурата в Бургас да даде брифинг.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук