12.1 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Остават броени дни до откриването на първия Фестивал на виното в Бургас

Жителите на южния черноморски град и неговите гости ще бъдат приятно изненадани от възможността да дегустират най-новото от продукцията на водещи български производители и вносители на вино от 31 юли до 3 август в Морско казино – Бургас, зала „Георги Баев“. Винарски изби като „Едоардо Миролио“, „Изба Карабунар“, „Мараш“, „Братанови“, „Стримон“ – Левуново, „Мидалидаре Естейт“, „Винпром Пещера“, „Съединение“, „Тера Тангра“, „Дивес Естейт“, „Даробас“, „Вила Юстина“, „Винекс Славянци“, „Черноморско злато“, „Марян“, „Винзавод“ АД – Асеновград и други ще пълнят чашите и душите на гостите на Фестивала и ще демонстрират изключителните качества на вината родно производство. вино“Нашите вина са на високо ниво. Избите произвеждат по-малки количества, но със специфични качества, характерни за отделните региони“, категоричен е Радослав Радев, председател на НЛВК. Ценители на хубавите вина ще могат да се убедят в безспорните качества на различните марки и видове вина на всекидневните дегустации на Фестивала, включително и да опитата наградени продукти от международни конкурси за вина и спиртни напитки. Винарските изби ще представят и актуалните и все по-търсени в последните години биовина представени от “Жизайн” ЕООД.

Българските винопроизводители ще премерят сили и с вносни аржентински, австралийски и чилийски вина представени от “Перно Рикар България” и “Профтрейд “.

Своите оценки за качествата на различните видове и марки вина ще дават посетителите на “сляпата дегустация” в рамките на конкурса „Продукт на потребителя“ – част от програмата на Фестивала.

 

Майсторски клас „Местни сортове вина, представени на Винобалканика 2014“ ще проведе инж. Станимир Стоянов, председател на Съюза на енолозите в България

 

За първи път и специално за Фестивала на виното – Бургас 2014 шеф Петър Йоргов ще презентира за гостите на събитието готвене с Big Green Egg и месните продуктите на “Ви Винеда”. Big Green Egg e универсално барбекю за открито готвене с много повече възможности, отколкото всички други конвенционални готварски печки за приготвяне на всички видове блюда – от мезета до предястия и десерти.

 

Работното време на Фестивала на виното – Бургас 2014 ще бъде от 15 до 23 часа. Фестивалът се провежда под егидата на Община Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук