20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Остават още 60 км. от оградата в Бургаско, увери министър Бъчварова

Министър Бъчварова видя на място участъкът, където в момента се строи оградата по по българо-турската граница, на около 8 км от Резово. Тя заяви, че благодарение на преградното съоръжение през последния месец е намалял миграционния натиск.

Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков съобщи, че въпреки трудният терен сроковете за изграждане на границата ще бъдат спазени.

Вълчо Чолаков- областен управител на Бургас: 50 км. сме възложили. Миналата седмица МС отпусна за оставащите 10 км , следващата седмица възлагаме и тях до края на годината съоръжението ще бъде готово с оставащите 60 км. По този начин на цялата Бургаска област ще имаме 127 км.изградена ограда .

Министър Бъчварова коментира и протеста в село Бояново срещу изграждането на бежански център. Тя уточни, че част от протестиращите са били докарани с два автобуса.

bachvarova-rezovo-1Трябва да бъдем прецизни към информацията. Хората , които днес са протестирали са около 300 души , от които само 30 са от селото. Останалите са дошли от други населени места .

bachvarova-rezovo-3Според нея местните хора нямат притеснения, тъй като имат наблюдения как функционира бежанският център от затворен тип в Елхово, където е подсигурена надеждна охрана. Министър Бъчварова каза още, че освен в Боянова ще бъдат определени още два терена за поставяне на фургони за бежанци, но все още не е решено къде ще бъдат те.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук