11.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Остават само два дни за разходка по бургаския мост

Бургазлии и гости на града имат още само два дни, за да се разходят по любимия на всички Мостик. От 24 септември, понеделник, съоръжението ще бъде затворено за достъп за период от 300 дни.

Построеният през далечната 1968 година и дълъг цели 278 метра „Бургаски мост“ ще бъде цялостно реконструиран. В първите седмици на работа предстои обезопасяване на подхода към Мостика, както и достъпа до него от двата плажа – Централен и Северен. Първият етап включва премахване на опасните части от съоръжението и детайлно обследване на конструкцията.

Цялостната реконструкция на Мостика се извършва по проект „Културно-историческото наследство на о-в „Света Анастасия“ и град Бургас – атрактивна и конкурентоспособна туристическа дестинация”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 /ОПРР/, Приоритетна ос 3 „Устойчиво развитие на туризма”, Oперация 3.1 „Подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура”.

В момента Мостикът е констатиран като опасен обект. Ремонтните дейности, които ще бъдат извършени, включват укрепване на корозиралите колони, полагане на нова настилка, осветление, видеонаблюдение, достъпна среда за хора с увреждания, обновяване на предмостовото пространство и озеленяване – всичко на стойност 1 449 217, 51 лв.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук