16.5 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Оставиха в ареста Антон Иванов, обвинен за извършване на грабеж в к.к. „Слънчев бряг“

Бургаският окръжен съд отказа поредното искане за изменение на определената мярка за неотклонение спрямо Антон Иванов и го остави в ареста. Иванов е обвинен за това, че на 18.06.2015г. около 09,45ч. в к.к.„Слънчев бряг“, е отнел чужда недвижима вещ- златен синджир от владението и без съгласието на мъж, с намерението да го присвои, като за целта използвал сила. Обвиняемият е издърпал и скъсал златния синджир от врата на другия мъж – престъпление по чл.198, ал.1 от НК.
Иванов е обвинен в тежка престъпление – грабеж, за което е предвидено наказание от 3 до 10 години „лишаване от свобода“.
Според прокурора, е налице обосновано предположение , че Антон Иванов е автор на престъпното деяние. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че е възможно обвиняемия да се укрие или да извърши ново престъпление. Срещу Иванов има и друго висящо наказателно производство отново за грабеж. Отделно от това, със споразумение , влязло в сила на 25.05.2015г., на обвиняемия Иванов е наложено наказание „лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено също за престъпление представляващо грабеж по смисъла на НК.
Окръжен съд-Бургас се съобрази с мотивите на прокуратурата и остави Иванов в ареста. Съдът потвърди и наложената от Район

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук