14.3 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Оставиха в ареста Бойко Борецов, обвиняем за въоръжения грабеж в Средец

Бургаският апелативен съд остави без уважение искането и остави в ареста Бойко Борецов. Той е обвинен за това, че на 8 февруари направи опит за въоръжен грабеж на инкаса овтомобил в гр. Средец. Бойко нападна бронираната кола, заедно с братовчед си Христо Борецов, който беше прострелян от охраниеля на инкасо автомобила и почина от раните си. В бронираната кола е имало  125 000лв. за пенсии на жителите на градчета. При обира  Борецов е употребил сила, бил е въоръжен с пистолет. Грабежът е в особено големи размери, като опитът е останал недовършен поради независещи от дееца причини – престъпление по чл.199, ал.2, т.3, вр. с чл.198, ал.1, вр. с чл. 20, ал.2, вр. с чл.18, ал.1 от НК.

За престъплението се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15г. до 20г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, като съдът може да постанови и конфискация на цялото или част от имуществото на обвиняемия.

Прокурорът определи жалбата на Борецов като неоснователна, а определението на първата съдебна инстанция, като правилно и законосъобразно. Представителят на държавното обвинение поиска от съда Борецов да бъде оставен в ареста. Той мотивира искането си с факта, че може да бъде направено обосновано предположение, че Борецов е автор на престъплението. Предположението е подкрепено от събраните до момента доказателства, извършените огледи на местопроизшествието, както и разпитите на свидетели. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Борецов може да извърши ново престъпление или да се укрие, като тази възможност се обуславя от предвиденото в закона изключително тежко наказание за извършеното.

Съдът се съобрази с мотивите на прокуратурата и определи Борецов да бъде задържан под стража.

Определението на Апелативен съд –Бургас не подлежи на обжалване.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук