14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Оставиха в ареста граничния полицай, който прегази бебе в Крушевец

Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение задържане под стража на Костадин Стоянов. Той е разследван за това, че на 11 септември около 09,10 ч. в с. Крушевец, при управление лек автомобил „Рено Канго“, напуска лентата си на движение и навлиза в лентата за насрещно движение и блъска на тротоара детска количка с 11-месечната Красимира в нея. Детето загива на място.

снимка:24 часа, Диана Саватева
снимка:24 часа, Диана Саватева

 Според прокуратурата случаят е особено тежък, тъй като е причинена смърт на малолетно лице извън пътното платно от служител на правоохранителните органи след употреба на алкохол.

Представителят на Окръжна прокуратура – Бургас поиска на Стоянов да бъде наложена мярка за неотклонение задържане под стража. Стоянов е привлечен в качеството на обвиняем за извършването на тежко престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от три до десет години. Прокурорът счита, че е наложително задържането му, тъй като разследването е в начална фаза и предстоят да се извършат още следствени действия и да се изготви автотехническа експертиза. Според него съществува реална опасност обвиняемия да се укрие или да извърши друго деяние.

Защитникът му пледира да му бъде наложена най-леката мярка за неотклонение Подписка или някаква друга по преценка на съда различна от Задържане под стража.

В последната си дума Стоянов заяви, че съжалява за случилото се. Той помоли съда да не му налага най-тежката мярка за неотклонение.

Окръжен съд – Бургас като взе предвид събраните в досъдебното производство доказателства и изразените от страните становища, прецени, че може да се направи обосновано предположение за авторство на Стоянов на престъплението, за което е привлечен да отговаря. Съдът намира, че няма опасност Стоянов да се укрие, но може да извърши друго престъпление, предвид наложените му административни наказания в предходни периоди, едно от които е за управление на МПС след употреба на алкохол. Съдът посочи, че може да се направи безспорен извод, че обвиняемият Стоянов преди управление на МПС е употребил алкохол, което се доказва и от неговите самопризнания и като взе предвид и тежкия вредоносен резултат, постанови мярка за неотклонение Задържане под стража.

 

Определението на Окръжен съд – Бургас за налагане на мярка за неотклонение Задържане под стража на Костадин Стоянов подлежи на обжалване в тридневен срок. Въззивното дело е насрочено за 19.09.2014 г. от 11.00 часа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук