10.4 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Оставиха в ареста двама мъже прекарали 18 мигранти през турската граница

Окръжен съд – Бургас не уважи искането на Илия Христов и Димитър Иванов за промяна на наложената им мярка за неотклонение „Задържане под стража“ в по-лека. Двамата мъже са привлечени в качеството на обвиняеми за това, че е съучастие като съизвършители и заедно с още двама души са превели през границата на страната от Р. Турция в Р. България  група от общо 18 лица ( без документи за самоличност, с произволно написани дати и  години на раждане), без разрешение на властта , като преведените лица не са български граждани.

Престъплението, по което двамата са обвиняеми е по чл.280, ал.2, т.3, вр.ал.1, вр.чл.20, ал.2 от НК. То е извършено на 28.10.2015г. В съдебната зала прокурорът бе категоричен, че съществуват достатъчно доказателства, според които е налице обосновано предположение, че Христов и Иванов са автори на престъплението. Представителят на държавното обвинение определи искането като неоснователно. Той се мотивира с факта, че Илия Христов е осъждан общо 11 пъти (за кражба), а Димитър Иванов 2 пъти (за кражба и незаконна сеч), което е обуславя вероятността двамата да извършат ново престъпление. Прокурорът добави, че обвиняемите могат да се укрият. Това се предпоставя от тежестта на предвиденото в закона наказание.

Съдът се съобрази с мотивите на прокурора и определи двамата мъже да останат в ареста. Определението на Окръжен съд –Бургас е окончателно.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук