16 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Оставиха в ареста Живко Кючуков, който ритна баба на спирка. Гледала го лошо /видео/

Бургаският районен съд остави в ареста 25-годишният Живко Кючуков, който на 9 май на спирка в Бургас ритна жестоко 72- годишната Виолета Стоянова, която при падането си счупи таза. Повдигнато му е обвинение за престъпление от общ характер, за което се предвижда наказание до три години лишаване от свобода.

Живко Кючуков  беше докаран в съда окован и запази мълчание пред медиите. Пред съда Живко Кючуков изглеждаше объркан, но заяви, че съжалява за постъпката си и иска у дома. По думите му той обидил пенсионерката, а тя го притискала. В съдебната зала стана ясно, че той пие хапчета за сън и за болестта си, която според експертизата е  параноидна шизофрения. Съдът остави Живко в ареста с мотивите, че е обществено опасен и може да се укрие. През 2012 година е съден за кражба, а преди да го арестуват е бил търсен на три адреса. Служебният му защитник поиска нова, тройна съдебна-психиатрична експертиза за Живко и той да бъде незабавно лекуван.

До известна степен помни какво  е направил и изрази съжаление. Какви са били мотивите му да нападне жената?  Трудно ми е да ви кажа какво  е било в главата му тогава, той обяснява , че го е подразнила с лош поглед и с коментар с друга жена- това поколение младежи…след това е реагирал абсолютно неадекватно  и нечовешки”, заяви служебният му защитник Благой Потеров .

Той е вменяем. В момента е в момента се намира в терапевтично ремисия, като е налице съдебно –психиатрична експретиза , която дава заключени е, че той е вменяем към момента на извършване на деянието поради, което може да бъде обвинен , беше обвинен и задържан под стража.”, съобщи говорителят на Районна прокуратура-Бургас  Христо Колев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук