11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Оставиха в ареста крадец- гастрольор в Слънчев бряг

Окръжен съд – Бургас потвърди мярка за неотклонение „Задържане под стража“ определена от Районен съд – Несебър спрямо обвиняем за извършване на кражби

 

Районен съд – Несебър, в определение от 11.08.2016 г., взе мярка за неотклонение “Задържане под стража“ спрямо Мартин Мицов, обвиняем за продължаващо извършвана престъпна дейност – самостоятелна, или в съучастие с други лица, кражби от плажната ивица на к.к. Слънчев бряг на вещи, оставени без надзор – чанти, мобилни телефони, портмонета и др., докато владеещите ги лица се къпят в морето. Окръжен съд – Бургас, с определение днес потвърди взетата спрямо Мицов мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Срещу Мартин Мицов е повдигнато обвинение по чл. 195, ал. 1, т. 2 и т. 7, вр. с чл. 194, ал.1, вр. чл. 28, ал. 1 от НК, наказуемо с лишаване от свобода от една до десет години.

 

Според въззивната инстанция е правилен извода на порвоинстанционният съд, че от събраните по делото доказателства, може да се направи обосновано предположение, за участие на обвиняемия в извършване на деянието, в което е обвинен.

Бургаският окръжен съд споделя извода на Несебърския районен съд, че Мицов е привлечен като обвиняем за престъпление, извършено повторно и в изпитателния срок на предходното осъждане. Действително се съдържат по делото достатъчно доказателства, от които може да се изведе извод, че е налице опасност обвиняемият Мицов да се укрие или извърши друго престъпление.

Справката за съдимост на обвиняемия показва, че същият е осъждан с влязла в сила присъда по наказателно дело Районен съд – Павликени, за престъпление по чл.194, ал.1 от НК – кражба, извършена през 2013г. на сумата от 6831лв.

 

 

 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук