11 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Оставиха в ареста наркотрафиканти с дрога за 4 млн.лв

Задържаха под стража Ахмет Мустафов и Севгин Алиев, които са направили опит да пренесат контрабандно метамфетамин за около 4 млн. лв. през границата от Р. България към Р. Турция

По искане на Окръжна прокуратура –Бургас, съдът задържа под стража Ахмет Мустафов и Севгин Алиев, Те са обвинени за това, че на 25.02.2016г. през ГППП „Малко Търново“, с товарен автомобил, без надлежно разрешително направили опит да пренесат през границата на страната от Р. България към Р. Турция високорисково наркотично вещество- 87 пакета (метамфетамин) в насипно състояние, с общо бруто тегло 156 946 грама, на стойност около 4 млн. лв. – престъпление по чл.242, ал.2, вр.чл.18, ал.1, вр. чл.20, ал. 1 от НК.

Опитът е останал недовършен поради причини, който не зависят от двамата обвиняеми ( извършване на митническа проверка)

За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15г. до 20г. и глоба в размер от 200 000 до 300 000 лв.

Прокурорът поиска от съда на Мустафов и Алиев (български граждани от с. Звездица, общ. Омуртаг, обл. Търговище) да бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Той бе категоричен, че може да се направи обосновано предположение, че обвинените са автори на престъпното деяние. Представителят на държавното обвинение мотивира искането си с факта, че наркотикът е намерен в товарният автомобил, с който двамата мъже се предвижвали. Прокурорът допълни, че Мустафов и Алиев са закупили товарния автомобил два дни преди пътуването до Р. Турция и са се сдобили с паспорти три дни преди пътуването. Представителят на държавното обвинение добави, че съществува опасност двамата да се укрият или да извършат ново престъпление.

Съдът се съобрази с мотивите на държавното обвинение и задържа под стажа Мустафов и Алиев.

Определението на Окръжен съд –Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук