13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Оставиха в ареста убиеца от Везенково

Окръжен съд Бургас взе мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Алдин Емилов. Той е обвиняем по досъдебно производство за умишлено убийство. На 31 август 2015 г. около полунощ в село Везенково умишлено умъртвил 33-годишен мъж, като му нанесъл в областта на сърцето прободна рана с нож.

нож, убийство    Представителят на Окръжна прокуратура Бургас поиска на Емилов да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение. Прокурорът пледира, че са събрани безспорни доказателства, от които може да се направи обоснован извод, че обвиняемият е извършил деянието. Държавният обвинител посочи, че е открито оръжието на убийството. Разпитани са свидетели, единият от които е очевидец на извършеното престъпление, като показанията им напълно кореспондират помежду си. По делото са приложени протокол за оглед на местопрестъплението и заключение от изготвената съдебно-медецинска експертиза, в което е отразено, че причината за смъртта на пострадалия е остра анемия от проникналото в сърдечната кухина нараняване. Прокурорът намира, че високият размер на предвиденото в закона наказание и липсата на постоянен адрес на обвиняемия сочат за опасност той да се укрие от наказателно преследване.

Служебният защитник на Емилов поиска от съда да му наложи по-лека мярка за неотклонение – парична гаранция. Според него свидетелите, които са дали показанията са близки на пострадалия и може да са ги дали в ущърб на обвиняемия. Адвокатът посочи, че не е доказано при какви условия и какъв е умисълът за извършеното убийство, както и чие е оръжието – дали на пострадалия или на обвиняемия Емилов. Той добави, че неговият подзащитен е с чисто съдебно минало, има постоянна адресна регистрация и в момента работи като дървосекач в село Везенково.

В съдебната зала Емилов заяви, че няма какво да каже и помоли съда да го освободи.

Окръжен съд Бургас констатира, че Емилов е привлечен да отговаря за извършено тежко умишлено престъпление – убийство, което е наказуемо с лишаване от свобода за срок от 10 до 20 години. От събраните доказателства по делото би могло да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, за което е му е повдигнато обвинение. Съдът посочи, че деянието е с висока степен на обществена опасност. Обстоятелството, че обвиняемият няма постоянно местожителство и адрес води към извода, че същият би могъл да се укрие с цел осуетяване разкриването на обективната истина в процеса с оглед избягване носенето евентуално на наказателна отговорност. От друга страна процесуално-следствените действия са в самото начало и тепърва предстоят извършването на множество такива. Ето защо съдът намери депозираното от Бургаска Окръжна прокуратура искане за основателно и наложи спрямо обвиняемия Емилов мярка за неотклонение „Задържане под стража“

Определението на Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд Бургас. Евентуалното дело там е насрочено за 07.09.2015 г. от 14 часа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук