14.3 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Оставиха в ареста Христо Йорданов, който заби брадва в главата на мъж

Бургаският окръжен съд остави в ареста Христо Йорданов, който привлечен като обвиняем за опит за убийство по хулигански подбуди  в условието на „опасен рецидив“ – престъпление по чл.116, ал.1, т.12, предъл.1, вр. чл.115, вр. чл.29, ал.1. букви „а“ и „б“, вр. чл.18, ал.1 от НК.

На 15.01.2016г. около 18.00ч., в южния край на село Драгово Общ.Карнобат, Йорданов е ударил с брадва друг мъж, вследствие на което пострадалият е получил тежка черепно –мозъчна травма. Престъплението е останало недовършено по независещи от дееца причини – извършване на лечение в болница.

По време на съдебното заседание, представителят на държавното обвинение бе категоричен, че от събраните доказателства по категоричен начин е доказано, че Йорданов е извършител на деянието, за което по закон е предвидено наказание от 15г. до 20г. „лишаване от свобода“, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна. Според прокурора, тежестта на предвиденото в закона наказание предоставя възможност, ако Йорданов не бъде в ареста, да се укрие. Друг аргумент за твърдението е, че веднага след извършване на деянието Йорданов се е укрил в град Карнобат. Прокурорът бе категоричен, че е възможно обвиняемият да извърши ново престъпление, тъй като деянието е извършено в условията на „опасен рецидив“, като според справката за съдимост Йорданов е осъждан за престъпление срещу собствеността.

Съдът се съобрази с мотивите на прокуратурата и остави Йорданов в ареста.

Решението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд –Бургас.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук