12.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Оставиха в среста Мустафов и Туков, пренасяли наркотици за милиони

Оставиха в ареста Ахмед Мустафов и Севгин Туков, които направиха опит да пренесат контрабандно метамфетамин за около 4 млн. лв. през границата с Турция. Бургаският апелативен съд не уважи искането и остави в ареста мъжете. Те са обвинени в контрабанда на 87 пакета (метамфетамин) в насипно състояние, с общо бруто тегло 156 946 грама, на стойност около 4 млн. лв.

Опитът е останал недовършен поради причини, които не зависят от двамата обвиняеми (извършване на митническа проверка). За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15г. до 20г. и „глоба“ в размер от 200 000 до 300 000 лв.

Прокурорът бе категоричен, че от събраните доказателства може да бъде направено обосновано предположение, че Мустафов и Туков са автори на престъпното деяние. Представителят на държавното обвинение мотивира искането си с факта, че наркотикът е намерен в товарния автомобил, с който двамата мъже са се предвижвали.

Прокурорът допълни, че съществува опасност обвиняемите да се укрият или да извършат ново престъпление, която се обуславя с факта, че наказанието, което законът предвижда по деянието, в извършване на което Мустатов и Туков са обвинени, е изключително тежко.

Съдът се съобрази с мотивите на държавното обвинение и задържа под стажа двамата мъже. Определението е окончателно.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук