12.6 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Оставиха зад решетките Ивайло, който обираше деца в Меден Рудник

Окръжен съд – Бургас потвърди определение на Районен съд – Бургас за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Ивайло Чолаков.

Ивайло е привлечен като обвиняем , за това, че в к-с „Меден рудник”, в парк над училище „Константин Петканов“, отнел парична сума в размер на 1.80 лева от непълнолетния Г. Б., без негово съгласие, като го заплашил, че ще го удари и претърси. Ивайло е обвиняем и за това, че на същата дата, на същото място, принудил непълнолетния С. Н. да извърши нещо противно на волята му – да зареди сметката на мобилния му телефон с парична сума в размер на 6 лева, като употребил за това заплашване.

Според Окръжен съд – Бургас, независимо, че стойността на отнетите вещи и причинената вреда, не са значителни, механизма, по който са осъществени деянията, възрастта на лицата, спрямо които са били насочени действията на Ивайло Ч. и характерът на упражненото върху тях психическо въздействие, свидетелстват за дързост и безцеремонност на реализираната от обвиняемия проява.Данните по делото са показали, че е налице наличие на опасност, ако Ивайло е на свобода да се укрие и да препятства срочното и законосъобразно приключване на воденото срещу него наказателно производство. Окръжен съд – Бургас прави тези изводи с наличните по делото данни, установяващи, че Ивайло Ч. не се е явил пред органа по разследването, въпреки редовното му призоваване на адреса, на който живее и се е наложило извършването на действия по принудителното му довеждане.

От приложената справка за съдимост на Ивайло Ч. се установява, че същият е с обременено съдебно минало – осъждан за извършени престъпления както срещу собствеността, така и срещу личността на гражданите. Това, според въззивната инстанция показва, че обвиняемият е личност със завишена степен на обществена опасност. Престъпната дейност, за която се води настоящото разследване, е извършена от Ивайло Ч. в рамките на изпитателния срок по предходното му осъждане. Очевидно е, че предприетата срещу обвиняемия наказателна репресия, не е оказала целеното от закона превъзпитание. В случая данните за съдимост на Ивайло Ч. свидетелстват за утвърдени в него престъпни навици.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване или протестиране

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук