6.5 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Оставиха зад решетките изнасилвача от Черно море, който преби жертвата си с бухалка

Окръжен съд – Бургас потвърди мярката за неотклонение задържане под стража на Димитър Симеонов, който е обвинен за  изнасилване на жена в с. Черно море, която държал заключена с катинар в дома й от 23 до 25 септември. Димитър изнасилвал съселянката си пред очите на съпругата си, като  я пребивал с бухалка.

снимка: 24 часа
снимка: 24 часа

Районен съд – Бургас взе спрямо Симеонов най-тежката мярка за неотклонение и той обжалва този съдебен акт. Пред  съад обвиняемият заяви, че не е виновен. Той твърди, че имал връзка с пострадалата, а тя се оплакала срещу него, защото не й дал пари.

Окръжен съд – Бургас отхвърли искането на защитника му да бъдат разпитани като свидетели жената, с която обвиняемият живее на съпружески начала, бившата му съпруга и сина му. Съдът посочи, че това са действия по разследването, които са недопустими в производството за контрол на мярката за неотклонение.

Окръжен съд – Бургас намери молбата на Симеонов и неговия пълномощник да измени мярката за неотклонение в парична гаранция като неоснователна и не я уважи. Съдът установи, че той е привлечен да отговаря за две тежки умишлени престъпления, като първото се наказва с лишаване от свобода за срок от 2 до 8 години, а второто до 6 години. Разследването срещу него е в началото си, но събраните материали са напълно достатъчни, за да се направи извод, че той е автор на престъпленията, тъй като показанията на пострадалата се потвърждават от доказателствата, събрани с други процесуални способи.

Съдът посочи, че по делото е приложена справка от МБАЛ – Бургас за това, че тя е постъпила за лечение с фрактура на три ребра и на носа, като имало данни и за кръвоизлив в белия дроб. Това дава основания на съда да приеме, че след изготвяне на съответните експертизи, има вероятност да бъде повдигнато на Симеонов обвинение за по-тежко престъпление или и за друго престъпление – причиняване на средна телесна повреда. От начина, по който е осъществена престъпната деятелност и от нейната продължителността на проявената престъпна воля, съдът прави извод, че е налице реална опасност той да извърши друго престъпление, т. е и втората предпоставка за прилагане на най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на Окръжен съд – Бургас, с което потвърждава мярката за неотклонение задържане под стража на Симеонов, е окончателно.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук