16.1 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Оставиха зад решетките мъж за грабеж на дамски чанти

Окръжен съд Бургас наложи мярка за неотклонение задържане под стража на Тодор Чакъров. Той е разследван по досъдебно производство за серия грабежи, извършени през месец август 2014 г., и за нанасяне на телесна повреда на бременна жена. Чакъров е обвиняем за грабежи на дамски чанти и вещите в тях от две жени, на златен синджир от мъж и два опита за грабеж на дамската чанта от други пострадали. арест При обирите  е била употребена сила и срещу двама мъже, придружаващи пострадалите жени. Отделно е бил нанесен юмручен удар в областта на слепоочието на бременна жена, получила лека телесна повреда.

В хода на разследването Окръжна прокуратура Бургас е привлякла към наказателна отговорност другите две лица. В края на август Тодор Чакъров е бил призован за явяване в полицията и въпреки това на напуснал пределите на страната на 07.09.2015 г. Той е бил обявен за общодържавно издирване, а на 24.01.2015 г. е издадена срещу него Европейска заповед за арест. На 01.02.2015 г. той е задържан в Кралство Норвегия. С молба за екстрадиция на Главния прокурор на Република България Чакъров е предаден на 02.04.2015 г. на българските власти.

Представителят на Окръжна прокуратура Бургас пледира, спрямо Чакъров да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение. Той посочи, че разследването е приключило и предстои внасянето на делото в съда. Лицето вече е направило опит да се укрие и е бил търсен чрез Интерпол. Деянията, за които е обвиняем, са тежки умишлени престъпления, при едно от които е пострадала бременна жена. Те са извършени в изпитателния срок на условно наложено му наказание по предходна присъда.

Защитникът на Чакъров пледира за по-лека мярка за неотклонение – домашен арест. Според него няма опасност подзащитният му да се укрие, тъй като има постоянен адрес и е съдействал на органите на реда. Чакъров сам поискал пред норвежките съдебни власти да бъде екстрадиран у нас.

Окръжен съд Бургас като се запозна с материалите по делото и със становищата на страните, и като прецени високата степен на обществена опасност на деянията, за които е привлечен да отговаря Чакъров, и неговата личност, намери за адекватната мярка за неотклонение задържане под стража.

Определението на Окръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук