18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Оставиха сводника Монев зад решетките

42-годишният Христо Монев, който бе задържан за вътрешен трафик на жени, остава в ареста. Това реши районният съд в Бургас преди минути. По-рано днес пред магистратите той поиска да бъде пуснат под домашен арест и да живее в къщата на майка си в старозагорското село Еленино, заедно с 19-годишната си жена и детето им.

Снимка: Елена Фотева /24часа/

В съдебната зала днес представителят на Окръжна прокуратура – Бургас заяви, че по делото са събрани достатъчно доказателства за авторство на Монев на престъплението, за което му е повдигнато обвинение. В хода на разследването било установено, че той не пребивава на постоянния си адрес, а на различни адреси под наем. Те били често сменяни и били ползвани от него за извършване на вмененото му престъпление. Съществуват данни, че той осъществява пътувания в чужбина. С тези аргументи държавният обвинител обоснова опасност той да се укрие при по-лека мярка за неотклонение.

Служебният защитник на Монев посочи, че въпреки тежестта на повдигнатото обвинение, деянието му не било такова, че да се налага вземане на мярка за неотклонение задържане под стража. Той обърна внимание, че нито една от свидетелките по делото не е била принуждавана да осъществява престъпна дейност. Монев имал постоянен адрес, както и семейство, което се нуждае от грижите му. Защитникът предложи да му бъде определена мярка за неотклонение парична гаранция или домашен арест.

Обвиняемият Монев заяви пред Районен съд – Бургас, че би предпочел да му бъде наложена мярка за неотклонение домашен арест, която да търпи в дома на майка си и да бъде заедно със семейството си.

Районен съд – Бургас след като се запозна със събраните в досъдебното производство срещу Монев доказателства и със становищата на страните, прецени, че следва да уважи искането и наложи мярка за неотклонение задържане под стража Налице е обосновано предположение за авторството му на деянията, за които е разследван, и да се направи извод, че съществува реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. От показанията на три свидетелки по делото съдът прави извод, че Монев е извършил деянията, за които е привлечен да отговаря, като е вербувал и уговорил лица с цел сексуална принуда. Жертвите са били склонявани към проституция. Той е извършил и друга форма на престъплението трафик на хора, като е осигурявал подслон на жертвите.Една от тях е била непълнолетна и в уязвимо положение – възпитаник на дом за временно настаняване. В трите случая Монев е получавал облага, като е вземал 50% от договорената цена за сексуалните услуги.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Бургас. Евентуалната въззивна мярка ще бъде гледана на 13.11.2014 г.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук