9.9 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Оставиха Симеонов „под стража“, отказаха му „домашен арест“

Окръжен съд – Бургас потвърди за втори път наложената на Любомир Симеонов мярка за неотклонение задържане под стража. Той е обвиняем за убийство на банковия служител Павлинка Йовчева. 

Симеонов и защитникът му поискаха отново мярката за неотклонение да бъде изменена в по-лека – подписка, парична гаранция или домашен арест. Аргументите им за това бяха, че не съществува опасност Симеонов да се укрие, да напусне страната или да извърши друго престъпление предвид факта, че се е предал доброволно и не отрича извършеното от него престъпно деяние. Те помолиха съда за изменение на наложената мярка, за да може Симеонов да се снабди с документи необходими му за други 3 граждански дела и да подготви максимално добре защитата си по тях.

Представителят на Окръжна прокуратура – Бургас се противопостави на искането, като посочи, че разследването срещу Симеонов е приключило и предстои внасяне на обвинителен акт срещу него в съда. Прокурорът обърна внимание, че тежестта на предвиденото за него наказание е предпоставка да бъде реална опасността обвиняемият да се укрие, да напусне пределите на страната или да извърши друго престъпление.

Окръжен съд – Бургас, като взе предвид направеното искане, събраните по делото доказателства и изразените от страните становища, прецени, че престъплението, за което е обвиняем Симеонов е с изключително висока степен на обществена опасност, няма представени нови доказателства и обстоятелства, които да налагат изменение на мярката и отхвърли искането. Съдът посочи, че останалите мерки за неотклонение не са адекватни спрямо тежестта на повдигнатото му обвинение.

В случай, че определението бъде обжалвано  въззивната жалба ще бъде разгледана от Апелативен съд – Бургас на 04.04.2014г.


7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук